Kerstmarkt Gemeentegrot 16 nov t/m 23 dec 2018

De 33ste kerstmarkt wordt gehouden van 16 november 2018 tot en met 23 december 2018. De Gemeentegrot, met haar tientallen km lange gangenstelsel, zal weer het middelpunt zijn van de Kerstmarkt Gemeentegrot. Aan de voet van de Cauberg, die wereldwijd bekend staat, vindt u de ingang van de Gemeentegrot.

Voor de 33e keer. Daarmee kan men stellen dat de kerstmarkt in de Gemeentegrot  de oudste ondergrondse Kerstmarkt in Europa is.  Nergens zult u in een ondergronds gangenstelsel, door mensenhanden gerealiseerd in ruim 2000 jaren, een Kerstmarkt met een dergelijke historie aantreffen. Dat alleen al geeft een extra dimensie aan het gegeven ‘Kerstmarkt in een grot’.

Vanaf 16 november zal de stilte van de ondergrondse gangen weer worden verbroken; veel bezoekers zullen hun weg dan weer weten te vinden naar deze markt.  De situering in de eeuwenoude gangen van de grot en de sfeervolle aankleding zorgen voor een geheel eigen en aansprekende entourage. U kunt daarbij tevens genieten van een hapje en een drankje in en buiten de grot. Een algemene erkenning kreeg Kerststad Valkenburg in de voorgaande jaren, met in 2014 meer dan 180.000 bezoekers in de Kerstmarkt Gemeentegrot en wederom een vermelding in de CNN top 10 ‘Mooiste Kerstplaatsen van de wereld’ vanwege de prachtig en sfeervolle stad die haar weerga niet kent. Ook dit jaar zal aan de presentatievorm weer veel aandacht worden geschonken. De organisatie kiest op deze manier ook voor de formule om mede door deze markt de bezoekers een voorproefje te geven op het Kerstfeest.

Toegang voor iedereen

De organisatie van de Kerstmarkt heeft ook oog voor de mindervaliden. Ook zij moeten dit evenement kunnen meemaken. Dat betekent dat de kerstmarkt ook bezocht kan worden door mensen die van een rolstoel gebruik moeten maken. Doordat de gangpaden voor het publiek minimaal 2,5 meter breed zijn, kunnen ook zij volop meegenieten van het gebodene. Regelmatig ziet men dan ook rolstoelgebruikers onder de bezoekers van de Kerstmarkt Gemeentegrot. Voor hen die minder goed ter been zijn, zijn zelfs rolstoelen te leen.

Voor meer informatie: www.kerstmarktgemeentegrot.nl