NK Living Statues 10 juni 2018

Levende beelden keren terug in Centrum Valkenburg

Op zondag 10 juni 2018 organiseert Stichting Buitenevenementen Valkenburg aan de Geul voor de 9e keer het NederlandsKampioenschap Living Statues. Niet alleen professionals zullen hun kunsten vertonen, ook diverse ‘Kids Statues’ maken hun opwachting.

Op zondag 10 juni 2018 staat het centrum van Valkenburg weer geheel in het teken van Living Statues. Meer dan 30 professionele straatkunstenaars die gekomen zijn vanuit alle delen van het land showen hun talent en vermaken het toegestroomde publiek met hun prachtige acts. Vanaf 13.00 uur zullen deze Living Statues strijden om de felbegeerde titel “Nederlands Kampioen Living Statues” die eveneens een ticket oplevert voor deelname aan het World Statues Kampioenschap in september in Arnhem.

Parcours & Programma
De start van het parcours vindt plaats bij het sport- en recreatiecentrum ”de Polfermolen” gelegen nabij het Odapark in Valkenburg. Vanuit de start wordt een looproute aangegeven die leidt langs alle Living Statues door hartje Valkenburg. De route is door bezoekers te lopen vanaf 13:00 tot 17:00. Om 17.30 uur zal een defilé plaatsvinden bij de Polfermolen met aansluitend de officiële prijsuitreiking. Deze einduitslag komt niet alleen tot stand door een professionele jury, ook de mening van het publiek is van belang! Zowel bij de start als op het parcours zijn deelnameformulieren met stembiljetten aanwezig, waarmee gestemd kan worden op het mooiste en beste Living Statue.

Kids Statues
Een geweldig, ongelofelijk leuk, en vertederend onderdeel zijn de beelden in de categorie Kids. De jeugd zal haar kunsten vertonen in het Odapark op zondag 10 juni 2018. Kom kijken, laat u verrassen, spot hét nieuwe talent en maak ze blij!
Basisschoolleerlingen en studenten van het Stella Maris College in de Gemeente Valkenburg krijgen vooraf de mogelijkheid om in een vernieuwde vorm workshops te volgen waarbij hen de technieken van een Living Statue worden aangeleerd door echte professionals. Tijdens de workshops wordt alles geleerd over mime & mimiek, bewegen & stilstaan en het bedenken van een act met bijbehorend

kostuum & grime. Dit om individueel of in groepsverband deel te nemen aan het NK in hun gemeente. Uiteraard zijn ‘Kids Statues’ uit heel Nederland welkom om deel te nemen aan het evenement.

De winnaars van het NK Living Statues zullen te bewonderen zijn in september 2018 in Arnhem, waar het Wereldkampioenschap, het World Living Statues festival plaatsvindt. www.worldlivingstatues.nl

—————————————————————–
De winnaar van 2017 is geworden: Caesar versus Vercingetorix
——————————————————————

Kijk voor meer informatie op: www.nklivingstatues.nl