World Cup Cyclo-Cross Valkenburg 23 oktober 2016

Wielerfanaat in hart en nieren? Of gewoon een kijkje nemen bij de niet te missen andere tak van wielersport die Valkenburg biedt? Kom dan naar de Cauberg Cyclo-Cross!

Stichting Wielrennen Valkenburg aan de Geul heeft wederom de eer gekregen om de Wereldbeker Veldrijden te mogen organiseren. De derde wedstrijd van de UCI Wereldbeker Veldrijden 2016-2017 zal verreden worden op 23 oktober 2016 op de Cauberg in de gemeente Valkenburg aan de Geul.

De Cauberg Cyclo-Cross is een internationale wereldbekerveldrit onder auspiciën van KNWU en UCI en wordt verreden in vier categorieën. Het uitdagende parcours met een afwisseling tussen rijden op gras, verharde stukken en bospaden zorgt voor spannende wedstrijden die een echte wielerfanaat niet wil missen. Onder de deelnemers zal de wereldtop van de veldritwereld aanwezig zijn, denk aan wereldkampioen Mathieu van der Poel, Lars van der Haar, Kevin Pauwels, Philipp Walsleben, Sven Nys en vrouwelijke toppers als Marianne Vos en Sanne Cant. Dit alles vindt plaats in het Valkenburgse Kuurpark, op een afstand van slechts 10 kilometer van Maastricht en 15 kilometer van de Belgische grens.

Op dit spectaculaire en geprezen ‘Zwitsers’ parcours zullen de deelnemers tot het uiterste gaan en alles moeten laten zien wat ze in hun mars hebben. Het prachtige uitzicht op Valkenburg zal met het behouden van  het Kuurpark als locatie, weer een mooi strijdtoneel vormen voor veldrijden op wereldniveau in de grootste wielerstad van Nederland. Met een door de deelnemers zeer gewaardeerd parcours, de gewonnen UCI Award voor “Best georganiseerde Cyclo-Cross event seizoen 2013/2014” en de onderscheidende locatie, staat de Cauberg Cyclo-Cross dan ook garant voor een prachtig evenement voor deelnemers én bezoekers.

De Cauberg
Talloze wielerwedstrijden werden hier al verreden en sporthistorie heeft zich er opgestapeld. Een schat aan ervaring ligt klaar in de bekende Geulstad. En dat brede fundament dat in al die jaren is gelegd, wordt nu gebruikt om het veldrijden verder op te bouwen. Met de Cauberg Cyclocross heeft de stad de afgelopen edities al kunnen wennen aan deze onbekendere tak van wielersport. Het succes rondom de organisatie van deze wedstrijd vorig jaar, smaakte naar meer. Met een on-Nederlands uitdagend parcours, maar op hetzelfde fundament van de wielerstad, wil Valkenburg het veldrijden verder op de kaart zetten. Stichting Wielrennen Valkenburg aan de Geul voelt zich dan ook vereerd om een vervolg te mogen geven aan het organiseren van een Cyclo-Cross.

Voor meer informatie: www.caubergcyclocross.com