Over ons

Evenementen organiseren in die periodes waarin het minder druk is in Valkenburg. Dat is de voornaamste doelstelling van Stichting Evenementen Valkenburg aan de Geul Promotion. Met de organisatie van aansprekende activiteiten over het hele jaar verspreid, kan Valkenburg ook buiten het traditioneel drukke toeristenseizoen rekenen op veel bezoekers. Daarnaast verstevigen de evenementen de goede naam van Valkenburg zowel op nationaal als op internationaal vlak. Een stad die bruist en waar altijd iets te doen is.

Met diezelfde gedachte werd de stichting op 14 januari 1993 opgezet, toen nog met als voornaamste doelstelling om Valkenburg als wielerstad op de kaart te zetten. De lijn van het Wereldkampioenschap Wielrennen in 1979 en de Tour de France in 1992 is met de recentere wereldkampioenschappen in 1998 en 2012 probleemloos doorgetrokken. Met hulp van de Stichting Evenementen Valkenburg aan de Geul Promotion heeft de stad een prominente plek in het mondiale wielrennen gekregen.

Maar er leeft meer dan alleen wielrennen in Valkenburg. Het aantrekken van Red Bull Crashed Ice, het Nederlands Kampioenschap Living Statues en het opzetten van muziekfestival Pop on Top zijn maar enkele voorbeelden van de ontwikkelingen van de stad. Valkenburg, een stad waar alles kan.

Stichting Evenementen Valkenburg aan de Geul Promotion wordt gefinancierd door bijdragen van sponsoren en donateurs en bouwt gedeeltelijk op opbrengsten van georganiseerde evenementen. Het bestuur van de stichting dient altijd uit drie leden te bestaan en voorziet daar momenteel ruim in met maar liefst acht bestuursleden. Voor de huidige samenstelling, zie ‘bestuur’.